Veiligheid in Datacenters en bij Energie en Telecom installaties. Vaak wordt dan direct gedacht aan de consequenties die werkzaamheden kunnen hebben en het veilig werken hierbij. Als er echter in detail wordt gekeken naar de algehele inrichting van technische ruimtes, dan valt haast bij alle componenten en onderdelen veiligheid erbij te benoemen.

Veiligheid wordt bewerkstelligd door alle hardware en racks te aarden, of door kooien in co-locaties aan te brengen. Nog meer voor de hand liggend zijn toegangsbeveiliging of blussingsmogelijkheden in technische ruimten. Het installeren van beschermingsmiddelen ter protectie van (kritische) glasvezel verbindingen hoort hier misschien ook wel bij? Of het onderhoud van de batterijen van uw AC en/of DC UPS systeem?

We zouden bovenstaande voorbeelden verder eindeloos kunnen uitdiepen. Waar het op neer komt is dat veiligheid een onderdeel is waar we ons bewust van zijn en die in vele gradaties voorkomen binnen Telecom en Datacenter installaties.

Ook voor deze vraagstukken biedt HETS een breed scala aan producten of installatie en service mogelijkheden. We zijn u graag van dienst!